leon-biss-FjAD28N8-IQ-unsplash

Amikor a partnered elutasítja az ágyban a kéréseid

Akadnak, akik az ágyban nem csak a különleges kérésekre mondanak nemet. Vannak, akik a szex „alapvető elemeinek” egyikét-másikát sem kedvelik. Akár különleges, akár általános dolgot utasít el a partnered, az első, hogy kérdezd meg, miért nem szeretné?

Lehet, hogy valójában nagyon egyszerű a megoldás. Például valaki csak frissen, zuhanyzás után hajlandó orális szexet nyújtani, de nem akarja megsérteni a párját azzal, hogy megkérje „menjél már el fürödni”. (Pedig a teljes visszautasítás igazából sokkal bántóbb.)

Mások egyszerűen csak bizonytalanok, mert arra nevelték őket, hogy az említett tevékenység helytelen. Nekik segíthetünk, hogy feloldják a gátlásaikat. Már ha hajlandóak engedni belőlük. Ilyenkor érdemes kideríteni, hiedelem áll a háttérben, vagy komoly elvi meggyőződés.

Akadnak olyanok is, akik vágynának az adott dologra, csak nem igazán tudják, hogyan álljanak neki. Annyira félnek a kudarctól, a nevetségessé válástól, hogy inkább meg sem próbálják. Azt hazudják (gyakran maguknak is), hogy nem szeretnék, ragaszkodnak a jól bevált sémákhoz. Nekik elsősorban bíztatásra, türelemre, elfogadásra van szükségük.

Ha sikerül elérni, hogy senki se érezze magát nyomás alatt, az nem csupán felszabadító élményt eredményez. Ha megadják a módját, a közös felfedezés igazán intim helyzeteket teremt. Az ilyesmi különlegesen kapcsolatkovácsoló, az embereket ugyanis a közös élmények egymáshoz kötik.

Honnan tudhatom, melyik esettel állok szemben?

Egymás megértésének és elfogadásának legegyszerűbb módja, ha őszintén, nyíltan beszélgetünk a szexről. Ideális esetben a szexuális partnerek közt megvan az ehhez szükséges bizalom.

Épp csak az élet ritkán ideális. Előfordul, hogy a felek önmagukat sem ismerik, így nem tudnak érdemi választ adni. Előfordul, hogy képtelenek bízni egymásban, így képtelenek tisztázni, hányadán állnak egymással.

Számos kapcsolatban a szexhez semmiféle lelki intimitás nem társul, sosem volt, vagy rég kikopott.

A szexről folytatott eszmecsere ilyen körülmények között könnyen torkoll félreértésbe, vádaskodásba, veszekedésbe. A partnerek arra jutnak, hogy „nem érdemes feszegetni a témát, jobb a békesség”. Harmadik személynél keresik a boldogságot, lecserélik egymást, vagy nem tesznek semmit, csupán visszavonulót fújnak, füstölögnek, és felhalmozzák magukban a frusztrációt. Mindez megmérgezi a kapcsolatot.

Tehát ilyenkor nincs mit tenni?

Dehogy nincs. Egyszerűen arról van szó, hogy a munkát kicsit távolabbról kell kezdenünk, mint akkor, ha a kapcsolatban az intimitás már adott. Ha várat szeretnénk építeni, de nem állnak rendelkezésre alapok, akkor az alapozással kell indítanunk. Később aztán következhetnek a tornyok is.

Akár a meglévő párkapcsolatunkon szeretnénk javítani, akár egy új partnerbe vetjük a reményeinket, szükséges építkeznünk. Ezt fontos mérlegelnünk, mielőtt továbblépünk egyik viszonyból a másikba. Egy kapcsolat akkor válik minőségivé, ha azzá tesszük.

Ha szeretnénk fesztelen és boldog nemi életet élni, nyíltan és őszintén kell beszélnünk a szexről a partnerünkkel. Ehhez legelőször beszélgetni kell megtanulnunk egymással. EGYSZERŰBB, MINT HINNÉD. A következő cikkben erről írok majd.

Tetszett Neked ez a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel, biztos ők is hasznosnak találnák!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Share on email

Olvasd el, mi a neheztelések nélküli szerelmi kapcsolat titka?

Most a SZEXUÁLIS EGÉSZSÉG GYORSTALPALÓ füzetem is megkapod mellé.

Hova küldhetem az INGYENES anyagot?